Mina auktioner på Tradera

torsdag 13 oktober 2011

Månadens DT

Hej på er alla.

Ja då är det dags och presentera oktobers DT. Mina kära läsare här har ni Maria Wiberg!


Jag är 40 år, har man och två barn på snart 8 och 4 år. Bor i Huskvarna sedan 12 år tillbaka. Jobbar som violinlärare på musikskolan i Vetlanda.
Jag har alltid gillat att skapa. När jag var i tioårsåldern började jag att virka och virkade i tid och otid en bra bit upp i åldern En period fångade viktorianska dekorationer mitt intresse, senare blev det att sy Kalikådjur åt vänner och bekanta. Har också alltid gillat att sy egna kläder. Har faktiskt lyckats få ihop en balklänning och en brudklänning.
Så det här med mitt intresse för scrapbooking kom inte som en överraskning.
Vi var 2006 över till England och hälsade på vänner. Frun i familjen hade ganska nyligen börjat med “scrap”. De tog med oss till en hantverksby “Barleyland” där det dagligen hålls kurser med olika teman inom scrapbooking.
Detta utbud! Jag förstod att scrapbooking var enormt stort i England. Flera butiker på området sålde och såklart blev man jättesugen att testa. Jag köpte lite material och vi satt uppe halva natten och scrappade. Sedan var jag fast!
Har mest gjort kort och är mer och mer inne på att altra. Kanske för att man kan ha kvar och faktiskt själv njuta av dessa saker, kort ger man ju så småningom bort.
Det jag har scrappat till Scrapmagic tycker jag passar nu inför jul. Ett tea light card och en stor scrappad tändsticksask passar att ge bort i stället för tex. en chokladask. Välj andra papper och andra motiv så blir det en fin höstpresent!
 
 
Jag tycker det bästa med scrapbooking är att man kan göra så mycket fint med rester, “skräp”. Av lite kartong och små pappersbitar kan man göra massor av kul och vackra saker.Det här med återvinningstänket funkar kanonbra inom scrapvärlden tycker jag. Jag mår dessutom så bra av att skapa.  Kombinerar min kreativitet med att glädja andra. Antingen det är att göra album som familjen gillar att titta i eller att göra kort/alter som andra blir glada över att få.
 
Med att ganska hektiskt liv med jobb och småbarn får man ju inte så mycket tid till att scrappa. Jag är tar mycket tid på mig när jag väljer ut och matchar det jag ska jobba med. Är du som jag så försök att ha en “egen” plats i hemmet där du kan lägga fram ditt material till nästa projekt. Då blir du påmind och kan medan du tex. hänger tvätt eller lagar mat fundera ut hur du vill att det ska se ut när det blir klart.Då går det desto snabbare när du väl sätter dig. Jag matchar oftast ihop allt först och sist kommer monteringen. Vad är det som man ska se när man tittar på kortet/LO´n, vad ska ta fokus. Välj ut en sak. Blir det för mycket som dominerar blir det lätt rörigt och då försvinner budskapet. Har märkt att icke scrappare när de tittar på ens alster inte ser med en gång allt som man gjort. Ska man däremot ge bort ngt scrappat till en redan biten scrappare kan man lägga på lite extra så klart om man tror att det skulle uppskattas.
 
Hälsningar Maria
 
Tack Maria för den fina presentationen och nu får ni en alster av Maria ikväll och vi hoppas att ni får lite inspiration i höst mörkret.
 
 

Det blev en julig tändsticks ask och allt scrapmaterial hittar ni hos Scrapmagic. Mer alster från Maria kommer under månaden. Glöm inte anmäla till scrapträff den sista söndagen i oktober.
Ha en trevlig helg!

Sölvi

3 kommentarer:

  1. Hej Maria, jätte roligt att läsa om dig o tack för fina tips. Jag är en scrappare som inte fundera så jätte mycket innan jag sätter igång. Det var bra tips av dig med dina funderingar innan ett projekt. Fin tändstickask du gjort. Väntar med spänning att få se fler alster från dig. Ha det bra!

    Kram
    Christine S

    SvaraRadera
  2. Hej! Fick ditt mail (köpt papper via tradera) och såg att du länkat din scrap-blogg, trevligt! Kanske mer tips för mig att snappa upp;)

    Mvh. Anna (ah_80)

    SvaraRadera
  3. Vad fina. Önskar jag kunde komma på träffen men jag bor lite för långt ifrån. Och här uppe så vet jag inte om det finns några.

    SvaraRadera