Mina auktioner på Tradera

tisdag 25 oktober 2016

Twist o pop up kort tutorial

Hej!
Idag försöker jag visa hur man gör ett twist och pop up kort. Eftersom jag inte vet än hur man spela in en film och lägga upp så blir det många bilder. :) Hoppas att ni orka:)
 
 
Här är material jag använde. 1 cardstock som jag här har redan skurit upp i 3 bitar. Kortstommen är 12" x 4" (ca 30x10 cm) vik ihop då har du ett kort som är 15x10 cm som hopvikt. En bit som är 
10"x3,5" (ca 26,3x8 cm), sedan bigade jag vid 2,5" 5" och 7,5" (ca 6,3 cm, 12,6 cm och 19 cm). Sista bitar är 8" x 3,5" (ca 21,2 cm x 8 cm).  Sedan har jag mönstrad pappret av både storlekar 30x30 och 18x18 cm.
 
 
Den biten som är 8" x 3,5" vikade jag först i mitten och sedan märkte jag ut vid 2,25" (ca 5,6cm) och vid 5,75" (ca 14,5cm). Dra gärna med penna en sträck från den ena hörna till den nästa. Det blir ett kryss. Vik sedan den ena sidan upp längs den sneda sträcken. (Förlåt, jag glömde ta kort på det) Gör samma sak med den andra sidan. När man sedan drar ihop sidorna mot varandra så ..
 
 
ser det ut så här. Satt på extra stark dubbelsidig tejp på båda sidor.  
 
 
Kortstommen har jag lagd på med mönstrad papper. Ta en linjal som hjälp. Den spetsiga hörnet ska vara i mitten. (vid ca 5 cm). Tryck lite så tejpen fästa. Dra bort det röda och fäll sedan ned ovansidan på kortet och tryck till lite. 
 
 
När man sedan drar upp kortet så ser det ut så här. 
  
 
 Ta sedan den biten som är 10"x3,5" (26,3x8 cm), Vik ihop kortet och mitten ska vara mot mitten. Ta en penna och markera höger och vänster som det ser ut på bilden och sätt på dubbelsidig tejp som visad.
 
 
 Fäll över sidorna och då är det färdig att dekorera. Är det oklart kan ni klicka på länken
 
 
 
 Mitt kort ser ut så här när det är färdig.
 
 
 
 
 
Håll ihop kortet med ett pappersband.
  
 
Baksidan och jag har använt kaborrband även här. Hoppas att ni inte blir alldeles förvirrad av mina mått angivelse och att länken fungera. Lycka till och have fun.
 
Kram
Christine

1 kommentar:

  1. Tack snälla du skönt att få måtten i cm Tack
    Mvh. från Marie

    SvaraRadera