Mina auktioner på Tradera

tisdag 2 juli 2013

Kortvikning tutorial

Hej, nu har jag hämtat mig något från en härlig scraphelg som Sölvi anordnade. Det är alltid roligt att scrappa ihop med likasinnade och utbyta idéer. Själv delade jag med mig en kortvikning som jag läste på tidningen INZPIRA. Sölvi och jag hade det som en kortutmaning och vilka kort vi fick se! Tyvärr glömde jag kamera så jag kunde inte visa vilka fina kort våra kreativa deltagare bidragit med. Förhoppningsvis kommer Sölvi att visa längre fram. Men här kommer en tutorial för kortvikning för er som inte kunde vara med.


Material: 20x20 dubbelsidig mönsterpapper. Helst ett man inte behöver mönsterpassar. Chalk, klistermärker, lim och ett tag.


Här har jag valt ett av de fina mönsterpapper med storlek 20x20 som Sölvi hade på träffen. Men du kan välja vilken storlek du vill t ex 30x30, 18x18 osv


Steg 1: du viker så här hörn mot hörn.Steg 2: viker upp det ena hörnet mot kanten som bilden visar.


Steg 3: vik sedan det andra hörnet som bilden visar.


Steg 4: vik sedan ner


Steg 5: så här ser det ut. Man kan sedan vika ut pappret och chalka runt kanterna och limma sidorna.


Steg 6: man kan dekorera sedan som man vill. Här har jag valt klistermärker från Graphic 45. Det tar mindre än 1 timme att göra. Här nedan ser ni några varianter jag har gjort.


Det här var det första jag gjorde. Till det har jag gjort ett kort som jag kan stoppa i fickan. Här har jag använt ett 18x18 papper och kortet är 8x9 tror jag. Papper är från Graphic 45Här har jag använt ett papper som är 22x22.

Sist men inte minst ett som är gjort med ett papper som är 30x30 och i fickan har jag stoppat i 2 fröpåsar och ett tag. Roligt att ge bort till någon som har vattnat mina blommor när jag har varit bortrest. Det här blev väldigt långt inlägg. Men jag hoppas att ni har fått lite inspiration. Vill ni läsa mer om kortvikning och annat kan ni kolla in tidningen Inzpira. Den finns och köpa både i Maxi och pressbyrå. En tidning som inte bara skriver om scrapping utan även heminredning, mat m.m. Nej, nu måste jag tacka för den här gången.
Tack än en gång till Sölvi som har ordnat scrapträffen och tack till alla ni som var där. För alla goda deltagare med uppmuntrande ord som jag fick. Det värmde ska ni veta. Tack!
Kram
Christine


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar