Mina auktioner på Tradera

onsdag 15 januari 2014

Mini top hats

God fortsättning! Äntligen onsdag och min bloggar dag. Hoppas att ni har haft en skön, härlig och vilsam jul/nyårshelg. Många av er har kanske börjat jobba igen. Det har även Sölvi. Men oturlig nog drabbades hon av förkylning. Därför kunde hon inte göra något inlägg här. Ni får se mina grejer under tiden.
 
Strax innan jullovet hade jag för mig att jag ville göra en top hat. Har ju sett flera såna i olika bloggar. Inte minst på Graphic 45s blog när de lanserade papperskollektionen Steampunk Spell. Då såg jag en top hat gjort med papper från den serien och jag tappade både hakan och andan. Under jullovet såg vi filmen "Alice i underland" med Johnny Depp som hattmakaren. När jag såg det tänkte jag : "Nää, nu gör jag ett försök." Sagt och gjort..
 
 
 
Ta, ta, här har ni min första mini top hat. Den är verkligen liten. För den är bara 6 cm hög. Jag har också använt papper från Steampunk spell.
 
 
 
Så här ser det ut på baksidan. Det är inte så svårt som jag trodde. Tog liten tid men så roligt att göra. Blev riktigt stolt att jag fixade det.
 
 
Så jag gjorde en till. Den här är lite högre och jag har använt wellpapp jag sparat som stommen. Fördelen är att de är tjock men ändå lätt att arbeta med. När jag gjorde den här hatten hade jag Johnny Depp i tankarna. Eller snarare hans olika filmroller. Kan ni se vilka jag tänkte på?
 
 
 
Jag har gjort en skattkarta här på sidan. Papper är som ni ser också från Steampunk Spell.
 
 
 
Den andra sidan av hatten.
 
 
 
Baksidan på hatten. Jag valde det oranga bandet mycket pga att hattmakaren i filmen hade en rost orangefärgad band på sin hatt. Jag hade det riktigt roligt att göra dessa och kände mig rätt stolt att jag gjorde det. Funderar på att ta med mina hattar till Scrap Träff i mars. Mer info om den träffen hittar ni på sidbar här till höger. Hoppas att ni bli lite inspirerad att göra era hattar. Det var allt för idag.
 
Kram
Christine
 
Material: Papper- Graphic 45 "Steampunk spell", svart cardstock
Dekorationer: spets, band, charms och blommor. De flesta material hittar ni hos Scrap Magic

1 kommentar:

  1. Snygga... och vad pilligt... när man ser dem på korten kan man inte tro att de är så små...
    Ha det fint.

    SvaraRadera